İçeriğe geç

Akademik Makaleler Nereden Bulunur

Makalelere hangi siteden bakılır?

Makaleyi nerede okuyup görüntüleyeceğiniz sorusuna cevap vermek gerekirse; Türkçe veya İngilizce yazılmış akademik veya bilimsel makalelere ScienceDirect, Springer Link, ResearchGate, Google Scholar – Google Scholar, YÖK Tez Merkezi, Academia, PubMed, DergiPark Akademik, Web of Science, Scopus, TR Dizin, … gibi internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Akademik ürünlere nereden ve nasıl ulaşabilirim?

Dilediğiniz dilde veya Türkçe arama yapabilir, makaleleri kütüphanenize kaydedebilir ve bibliyografik bilgilere (YÖK Tez Merkezi) kolayca ulaşabilirsiniz. … DergiPark. …ResearchGate.

Aradığım makaleyi nasıl bulabilirim?

Araştırma makalelerini bulmak için Google Akademik, Science Direct ve Pubmed (özellikle yaşam bilimleri için), IEEE (elektronik, elektrik mühendisliği, bilgisayar bilimi) ve Agricola for Agriculture gibi akademik arama motorlarını bile kullanabilirsiniz.

Akademik makale nasıl aranır?

Makalenin sağ üst köşesindeki bu simgeye tıklayarak makale bilgilerini düzenleyebilirsiniz. Ana sayfadaki arama kutusunu kullanarak arama yapmak için anahtar kelimeler, yazar adları, makale adları vb. kullanabilirsiniz. Bilgileri girip doğrudan arama yapabilirsiniz.

Akademik araştırmalar hangi siteden yapılır?

Google Akademik (Akademik), Google tarafından Kasım 2004’te kullanıma sunulan ve yalnızca bilimsel yayınları ve ilgili konuları arayan bir arama motorudur.

Güncel makalelere nasıl ulaşılır?

Ancak araştırmacılar, Google Scholar gibi genel arama motorları veya ResearchGate gibi akademik sosyal medya platformları aracılığıyla da akademik makalelere erişebilirler. Google Scholar, kullanıcılara çok çeşitli konulardaki makaleleri tarayarak erişim sağlar.

Web of Science ücretli mi?

Bu, Web of Science platformu tarafından ücretsiz olarak sağlanan araştırmacı kimlik numarasıdır.

Akademik çalışmalara nereden bakılır?

En önemlileri şunlardır: Google Akademik, Core, Bilim Kamu Kütüphanesi (PLOS), ScienceOpen, Sosyal Bilimler Araştırma Ağı (SSNR), Açık Erişim Rehberi (DOAJ), PubMed, E-Tezler Çevrimiçi Servisi (EThOS), BioMed Zentrale ve Bielefeld Akademik Arama Motoru.

PubMed ücretli mi?

PubMed, esas olarak yaşam bilimleri ve biyomedikal konulardaki referans ve özetlerin yer aldığı MEDLINE veritabanına erişen ücretsiz bir arama motorudur.

Akademik atıflar nasıl bulunur?

1- Atıfları taramak için yeni web sitesindeki “Web of Science” bağlantısına ulaşabilirsiniz. 2- Bu pencerede “ARAŞTIRMACI” sekmesini seçip sola soyadını, sağa adını ve gerekiyorsa ortadaki baş harflerini yazın.

Akademik kaynaklara nasıl erişilir?

Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da yayınlanmaktadır.

Google Scholar ücretli mi?

Google Akademik bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır.

Akademik makaleler nelerdir?

Akademik bir makale, kanıt, analiz ve yorum kullanarak bir fikir veya argüman geliştiren odaklanmış bir metindir. Yazabileceğiniz birçok makale türü vardır. Bir makalenin içeriği ve uzunluğu, onu yazan kişinin seviyesine, çalışma konunuza ve derginizin gereksinimlerine bağlı olacaktır.

Akademisyen makale yazmak zorunda mı?

Evet, bilimsel araştırma akademik çalışmanın önemli bir parçasıdır. Gözlemlemeyi, düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı, bulguları bilgiye dönüştürmeyi ve yayınlamayı içerir. Yazmadan, düşünmeden ve yansıtmadan akademisyen olamazsınız.

Makale hangi siteden okunur?

ScienceDirect, ResearchGate, DergiPark ve National Thesis Center gibi kaynaklar bu konuda sizin için en iyi seçimdir. Üniversitelerin kendi çevrimiçi kütüphaneleri de vardır. Buradan da kaynak arayabilirsiniz.

Hangi sitelerden araştırma yapılır?

Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.

Akademik kaynaklara nasıl erişilir?

Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da yayınlanmaktadır.

PubMed ücretli mi?

PubMed, esas olarak yaşam bilimleri ve biyomedikal konulardaki referans ve özetlerin yer aldığı MEDLINE veritabanına erişen ücretsiz bir arama motorudur.

Makalenin iyi olduğunu nasıl anlarız?

Makaleyi değerlendirirken giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma bölümleri dikkatlice incelenmeli, ayrıca makale hakkında önemli bir görüş sağlayan yazının kalitesi de dikkate alınmalıdır. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmalı ve konu hakkında bilinen ve bilinmeyenler açıklanmalıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Erkan Ismi Kuranda Var Mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Saçlı Escort