İçeriğe geç

Kiraza Hangi Ilaç Atılır

Kiraz ağaçlarına ilaç ne zaman atılır?

Nisan-Mayıs aylarında kiraz bahçelerine dekara 2 adet, ağaçların güneydoğu yönünde, yerden 2,5 cm yüksekte “Görsel Sarı Yapışkan Kan+Amonyak Kapsülleri” yerleştirilir.

Kirazların kurtlanmaması için ne yapmalı?

Kiraz meyvelerinin yağmurdan sonra patlamasını önlemek için kalsiyumlu gübre uygulaması ve iç kurtlarının ilaçlanması gerekmektedir. Bu uygulamaları vakit kaybetmeden yapmak gerekmektedir.

Kiraz sineği hangi ilaç öldürür?

BulBitki adıLisanslı BkuDozajCHERRYDECAN 2.5 EC (YÖNETİLEN)25 ml/100 L. suCHERRYNIMICS 4.5 (İTHAL)125 ml / 100 l su ErginCHERRYSUCCESS 0.

Kiraz ağacı hangi gübreyi sever?

Dekara 2-3 ton gübre uygundur. Bir ağaçtan ortalama verim yılda 2-3 kg’dır. Amonyum sülfat, 1 kg. Üçlü süperfosfat, 1 kg verilmelidir.

Kiraz verimini artırmak için ne yapmalı?

Kalsiyum, kirazların meyve kalitesini iyileştirmede önemli bir rol oynar. Meyve dokusunun sağlığı ve dayanıklılığı için gereklidir. Yeterli kalsiyum alımı, kirazların depolama sırasında kalitesini korumasına yardımcı olabilir. Kalsiyum, kiraz meyvesinin çatlamasını azaltır ve meyvenin sertliğini artırır.

Kiraz çiçeği dökülmemesi için ne yapmalı?

Bunu önlemek ve gelecek yıl yüksek verimli bir ürün elde etmek için, hasattan sonra toprağa MKP ve bor (boraks, borik asit veya etidot 67) uygulanması gerekir. Bu mümkün değilse, hasattan sonra 2-3 kez 100 litre suda 500 g MKP + 150 g borik asit (veya 75 g etidot 67) eritilerek yaprak gübrelemesi yapılır.

Kiraz ağacının meyve vermesi için ne yapmalı?

İlkbaharda toprağın havalandırılması gerekir. Meyve vermesi kaç yıl sürer? Uygun koşullarda yetiştirilen bir kiraz ağacı 1 ila 2 yıl içinde meyve vermelidir. Verimli bir şekilde meyve vermesi ortalama 5 yıl sürer.

Kiraz kurdu nasıl önlenir?

Tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra, ağaç başına 4 adet “sarı yapışkan tuzak + amonyak kapsülü” her 15–20 m’de bir bahçede ağacın 4 farklı yönünde, yerden 1,5–2,0 m yüksekte asılır. Kimyasal kullanılmadan yapılan toplu tuzaklama yöntemi. Kiraz sineğinin kontrolü.

Elma iç kurdu için hangi ilaç kullanılır?

Bayer’in elma kurduna karşı ürünü olan Calypso® OD 240, şu anda üreticilerin en iyi dostudur. Hazırlanması da çok kolaydır. Her 100 ml su için, 40 ml ilaç bir kapta biraz suyla karıştırılır. Hazırlanan karışım yarı dolu sprey kabına dökülür.

Kurumaya başlayan kiraz ağaç nasıl kurtarılır?

Bu durumda toprağın havalandırılması ve ölü tabakanın değiştirilmesi gerekir. Ayrıca toprağa mineral açısından zengin gübreler eklenmelidir. Bu, verimliliği artıracak ve hatta ağacınızın ömrünü kurtaracaktır.

Kiraz sineği mücadelesi ne zaman yapılır?

Kimyasal mücadele: Bölgeye göre değişmekle birlikte kiraz bahçelerinde ağaçların güneydoğu yönüne dekara 2 adet olmak üzere “görsel sarı yapışkan tuzak + amonyak kapsülü” asılır. Tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra en geç bir hafta içinde ilaçlama yapılır.

Decis ilaç ne için kullanılır?

Kambur balina (Zabrus spp.) Burun böceği (Sitona sp.) Mısır kurdu (Sesamia sp.) Şeker pancarı piresi (Chaetocnema sp.)

Kirazların irileşmesi için ne yapmalı?

NatuGro programı, çiçeklenmeden sonraki ilk meyve verme evresinde ve meyve büyümesi sırasında ağacın soğuk direncini artırır ve besin alımını teşvik ederek vejetatif gelişimi destekler. Meyvenin olgunlaşma evresine girmesini güçlü bir şekilde destekler. Meyve olgunlaşması sırasında bitkinin büyümesine katkıda bulunur.

Kiraz ağacına ne zaman ilaç atılır?

Kimyasal mücadele, zararlının yumurtalarını kök boğazı etrafındaki toprağa bıraktığı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 15 günde bir yapılmalıdır. İlaçlama yapılırken ağaç gövdeleri 1 m yüksekliğe kadar ve kök boğazı etrafındaki toprak yüzeyi 1 m çapında daire şeklinde ilaçlanmalıdır.

Kiraza yaprak gübresi ne zaman atılır?

Çiçek tomurcuğunun patlamasından 15 gün önce yapraktan uygulama yapılır.

Ağaçlara kış ilacı hangi aylarda atılır?

Kasım-Aralık aylarında, yaprakların ¾’ü veya tamamı döküldükten sonra, %2’lik Bordeaux bulamacı yapılır. Şubat-Mart aylarında, gözler uyanmadan bir hafta önce, %1-1,5’lik Bordeaux bulamacı uygulanır.

Kiraz ağacına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Kirazlarda yaprak kurdu hastalığına karşı; %3’lük birinci ilaçlama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, %1’lik ikinci ilaçlama ise ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce yapılır.

Kiraza yaprak gübresi ne zaman atılır?

Çiçek tomurcuğunun patlamasından 15 gün önce yapraktan uygulama yapılır.

Kirazlara manolya ilacı ne zaman atılır?

Kirazlarda Monilla hastalığına karşı ilaçlama çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçek) ve tam çiçeklenme döneminde (%90-100 çiçek) yapılmalıdır. İlaçlama ağacın her yerinin kaplanacağı şekilde yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Saçlı Escort